Temat: USB w toshibie

zainstalowłem na swoim laptopie windows MX . wczesniej działąło wszystko a teraz nie chodzi mi USB
a mianowicie wyskakuje okienko w ktroym napisane
;
nieznane urzadzenie USB to urzadzenie USB HI SPEEED ktore bedzie działało z ograniczona szybkoscia po podłaczeniu go do portu innego typu

na tym komputerzze nie ma zainstalowanych kontrolerów hosta USB HI SPEED

zalecenia:
urzadzenia nieznane USB bedzie działac z ograniczona szybkoscia w celu uzyskania maksymalnej wydajnosci musisz zainstalowac na tym komputerze kontroler hosta USB HI SPEED

a przed formatem na win 2000 wszystko chodziło normalnie jakl podłaczałem to samo urzadzenie

2

Odp: USB w toshibie

Bo do tego jest jakiś sterownik/driver/biblioteka. Jeśli masz płytę na chipsecie Intela i na 100% masz w niej USB 2.0 to to cudo może załatwić sprawę.

3

Windows XP a windows 2000 to dwa zupełnie inne systemy i musisz zainstalować odpowiednie sterowniki. Tak jak napisał Santonix.

4

Więc mówicie ze gdy spowrotem zainstaluje 2000 bedzie wszystko ok ?? a co z win 98 ?

5

Nie będzie ok. 2000 też nie ma tych sterowników z automatu. Trzeba je sobie wyszukać i zainstalować. 98 w ogóle nie ma chyba wsparciaa dla tej technologii.

6

albo zainstaluj normalnego XP-eka

7

Chodzi mi o to aby dało radę tak żeby jak najwięcej urządzeń chodizło bez problemowo od razu po formatowaniu czy XP mi to zapewni ? czy jednak nie ma takiej opcji z zadnym systemem

8

Jak zainstalujesz XP to najwięcej urządzeń będzie działało bez potrzeby instalowania oddzielnych sterowników. XP automatycznie instaluje większość driverów