1

Temat: Poroblem z nagrzewającą się Toshibą

Od jakiegoś czasu mam problem z laptopem, Toshibą Qosmio F-20. Szczególnie podczas gier, komputer bardzo się nagrzewa. Mam go już od roku i wcześniej nie było tego typu problemów. Sprawdzałem temperaturę SpeedFanem i czasami przekracza nawet 90 stopni. W czym tkwi problem? To coś poważnego?

2

Odp: Poroblem z nagrzewającą się Toshibą

Widzę, że mata chłodząca niewiele tutaj pomoże.

Najprawdopodobniej masz pełno kurzu w środku. Możesz sam spróbować wyczyścić laptopa w środku lub też, jeżeli nie czujesz się na siłach to oddać go serwisu zajmującego się tego typu sprawami.

3

Mate chłodzącą już mam i rzeczywiście nie wiele pomaga

4

Pewnie nie masz już pasty pod procesorem więc prze czyszczeniem radzę się zaopatrzyć

5

Przedmuchać sprężonym powietrzem, może wystarczy...

6

Trochę go wyczyściłem, choć miałem problemy z rozkręceniem. Jak narazie widzę poprawę, już się tak nie grzeje, ale poczekam jeszcze na ostateczny werdykt.

7

Trochę go wyczyściłem, choć miałem problemy z rozkręceniem. Jak narazie widzę poprawę, już się tak nie grzeje, ale poczekam jeszcze na ostateczny werdykt

toshiby mają naprawdę zrycie poskręcane obudowy tongue Każda śróbka w inna dziurke...

8

toshiby mają naprawdę zrycie poskręcane obudowy tongue Każda śróbka w inna dziurke...

nie tylko Toshiby, próbowałem kiedyś rozkręcić Fujitsu. Po godzinie prób zrezygnowałem...

9

nie tylko Toshiby, próbowałem kiedyś rozkręcić Fujitsu. Po godzinie prób zrezygnowałem...

W ogole nie rozumiemm takiej polityki producentów, u lenovo np. rozkręcanie lapka to sama przyjemność bo każda zaślepka ma taka samą śróbkę i do tego łatwo się wyjmuje.