1

Temat: MacBook z USA

Zastanawiam się nad sprowadzeniem sobie Macbooka z USA. Wizualnie bardzo mi się podobajż te laptopy, ale to chyba żadna nowość wink

Problem, który mnie nurtuje to gwarancja. Czy jak zamówię sobie Macbooka z USA do dostanę do niego międzynarodową gwarancję?

2

Odp: MacBook z USA

Powinieneś dostać międzynarodową gwarancję

3

Aby uznali Ci gwarancję wystarczy dowód zakupu z numerem seryjnym, ale mimo wszystko gwarancję międzynarodową także otrzymujesz

4

A jak z DVD? Odtwarza filmy wydane w Polsce?

When what was lost was burned, the corn fields became green again.

5

To DVD w komputerach mają pozakładane blokady regionalne tak jak te stacjonarne?

6

To DVD w komputerach mają pozakładane blokady regionalne tak jak te stacjonarne?

Nie rozumiem

When what was lost was burned, the corn fields became green again.

7

Nie rozumiem

Czy DVD-ROM'y mają blokady regionalne?

8

hahah big_smile

9

Jak zapewne wszyscy wiedzą, stacjonarne odtwarzacze (takie podłączane do TV jak kiedyś video) mają blokady regionalne montowane przez producentów. Oznacza to, że jeśli np. w USA kupimy takie urządzenie, to nie pooglądamy na nim filmów zakupionych w Polsce.
A moje pytanie jest następujące:
Czy nagrywarki komputerowe również mają seryjnie montowane blokad? regionalne?
Bo jeśli nie - to spokojnie można zakupować Mac'a w USA.

Czy ktoś jeszcze czegoś nie rozumie?

10

Pierwsze słyszę o takim czymś:D

11

Jak zapewne wszyscy wiedzą, stacjonarne odtwarzacze (takie podłączane do TV jak kiedyś video) mają blokady regionalne montowane przez producentów. Oznacza to, że jeśli np. w USA kupimy takie urządzenie, to nie pooglądamy na nim filmów zakupionych w Polsce.
A moje pytanie jest następujące:
Czy nagrywarki komputerowe również mają seryjnie montowane blokad? regionalne?
Bo jeśli nie - to spokojnie można zakupować Mac'a w USA.

Czy ktoś jeszcze czegoś nie rozumie?

Może w jakichś odtwarzaczach tak jest, nie wiem, ale w Macbookach nie raczej nie ma takich blokad

12

nie no tak to chyba nie ma nie mozliwe wink