Temat: Stacja dokująca
Co myślicie na temat stacji dokującej? Warto inwestować w to coś, do użytku domowego?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co myślicie na temat stacji dokującej? Warto inwestować w to coś, do użytku domowego?
Na pewno przyda się by trochę obniżyć temperaturę notebooka, a szczególnie baterii co pozytywnie wpłynie na jej żywotność
Miałem na myśli raczej wygodę. Tzn. uniknięcie podpinania pod laptopa wszystkich akcesoriów - drukarki, myszki i ew. monitora, przy każdorazowym wynoszeniu jego z mieszkania.
A jakim sposobem obniża ona temperaturę i wydłuża żywotność baterii?
Jeżeli chodzi o wygodę, to wiadomo wszystko zależy od osobistych upodobań. Ja na przykład nie mam zamiaru inwestować w stację dokującą.
Wiadomo, że jak trzymasz notebooka bezpośrednio na kolanach, to wszystkie wiatraczki muszą się nieźle wysilić, żeby utrzymać prawidłową temperaturę. Natomiast stacja dokująca jest tak zaprojektowana by chłodzenie było ułatwione. Z reguły obniży ci temperaturę o jakieś 5%, a dla baterii to jest naprawdę dużo.
Witam.
Ja trafiłem ostatnio na produkt Logitecha - Alto cordless - to taka ergonomiczna stacja dokująca właśnie do użytku domowego jak i biurowego i nie wiem czy sobie nie kupić?.
Alto Cordless Logitecha to chyba najpopularniejsza stacja dokująca
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o: PunBB