1

Temat: Asus EEE PC, warto kupować?

No więc jak w temacie, jak uważacie, czy warto inwestować w to maleństwo? Da się na tym normalnie przeglądać strony WWW, korzystać z poczty e-mail oraz komunikatorów?

2

Odp: Asus EEE PC, warto kupować?

Jak dla mnie nie warto. Ustaw sobie rozdzielczość 800x600 i zobacz jak przegląda się strony internetowe. Z reguły dostosowane są do większych rozdzielczości i przeglądanie ich nie sprawia takiej frajdy jak normalnie.

3

No wiadomo, ale z drugiej strony zobacz jaką oferuje to urządzenie mobilność...

4

No racja, ale to kwestia tego na czym Ci bardziej zależy. Ja osobiście nie zmniejszył bym sobie aż tak ekranu na rzecz mobilności.

5

no nie tyle samego ekranu, co całego urządzenia. Wiadomo można kupić 12" notebooka, ale jest on o wiele droższy niż EEE PC.

6

Najważniejsza jest wygoda. Dla jednego będzie to mobilność, dla drugiego rozmiar ekranu.

7

no tak ale to ekran dyktuje rozmiary notebooka

8

Jeśli nie przeszkadza Wam fakt, że to urządzenie to PDA zaklęte w obudowę notebooka - to jest ok. Cena jest niska w zestawieniu do możliwości. Natomiast jeśli chcemy prawdziwego notebooka ale za to równie małego, to na rynku jest sbook 7touch/316794 viac7/1G/80/telVoiP/XPP firmy MaxData za około 3100zł.

9

Włąśnie się dowiedziałem, że ten sbook 7touch ma ekran dotykowy a następna wersja będzie miała wbudowany GPS i najprawdopodobniej modem HSDPA.