Temat: Asus EEE PC, warto kupować?
No więc jak w temacie, jak uważacie, czy warto inwestować w to maleństwo? Da się na tym normalnie przeglądać strony WWW, korzystać z poczty e-mail oraz komunikatorów?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No więc jak w temacie, jak uważacie, czy warto inwestować w to maleństwo? Da się na tym normalnie przeglądać strony WWW, korzystać z poczty e-mail oraz komunikatorów?
Jak dla mnie nie warto. Ustaw sobie rozdzielczość 800x600 i zobacz jak przegląda się strony internetowe. Z reguły dostosowane są do większych rozdzielczości i przeglądanie ich nie sprawia takiej frajdy jak normalnie.
No wiadomo, ale z drugiej strony zobacz jaką oferuje to urządzenie mobilność...
No racja, ale to kwestia tego na czym Ci bardziej zależy. Ja osobiście nie zmniejszył bym sobie aż tak ekranu na rzecz mobilności.
no nie tyle samego ekranu, co całego urządzenia. Wiadomo można kupić 12" notebooka, ale jest on o wiele droższy niż EEE PC.
Najważniejsza jest wygoda. Dla jednego będzie to mobilność, dla drugiego rozmiar ekranu.
no tak ale to ekran dyktuje rozmiary notebooka
Jeśli nie przeszkadza Wam fakt, że to urządzenie to PDA zaklęte w obudowę notebooka - to jest ok. Cena jest niska w zestawieniu do możliwości. Natomiast jeśli chcemy prawdziwego notebooka ale za to równie małego, to na rynku jest sbook 7touch/316794 viac7/1G/80/telVoiP/XPP firmy MaxData za około 3100zł.
Włąśnie się dowiedziałem, że ten sbook 7touch ma ekran dotykowy a następna wersja będzie miała wbudowany GPS i najprawdopodobniej modem HSDPA.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o: PunBB